Служба безпеки «Укртранснафти» попередила спроби розкрадання нафти у Львівській та Полтавській областях

16.06.2017

Співробітники служби безпеки ПАТ «Укртранснафта» в червні запобігли спробам розкрадання нафти із магістральних нафтопроводів у Львівській та Полтавській областях. В обох випадках крадії проявили «інженерну думку» та не поскупилися на коштовне обладнання.

Так, на Львівщині незаконну «врізку» в нафтопровід було виявлено поблизу села Стоки Перемишлянського району. Прокуратура Львівської області викрила злочинну групу, яка налагодила схему розкрадання нафти.

П’ятьох членів злочинної групи затримали «на гарячому» 15 червня при спробі заволодіти черговою партією нафти. На місці також затримано вантажний автотранспорт та викрито перевалочну базу для зберігання. Зокрема, у селі Солонка Пустомитівського району в ангарному приміщенні виявлено близько 12,5 т раніше викраденої нафти.

Іншу спробу викрадення нафти було попереджено у Полтавській області. 7 червня працівники відділу безпеки філії «ПДМН» під час огляду охоронної зони магістрального нафтопроводу «Мала Павлівка – Глинсько-Розбишівська» виявили «врізку» біля села Левченки Зіньківського району. За приблизними розрахунками, сума витрачених зловмисниками коштів на обладнання може сягати понад 100 тис. грн, а у сховищі теоретично могли за місяць накопичувати до 25 т нафти. Проте, завдяки своєчасному виявленню незаконного втручання в роботу НП співробітниками СБ «Укртранснафти», плани крадіїв не здійснилися.

За обома фактами правоохоронні органи відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 292 КК України (пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів).