ПАТ «Укртранснафта» повторно виставляє 7,5 тис т нафти на біржові торги

15.02.2017

ПАТ «Укртранснафта» повторно виставляє на біржові торги 7 500 тонн товарної нафти з об’єму, що знаходиться на зберіганні третіх осіб.

Торги будуть проведені  17 лютого 2017 року на майданчику «Української енергетичної біржі» (УЕБ). Стартова ціна на нафту буде розрахована за формулою ціноутворення, визначеною постановою Кабінету Міністрів №570 (від 16.10.2014) «Про організацію та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу».

Учасники попереднього аукціону із продажу нафти, який відбувся 14 лютого на майданчику УЕБ, після сплати гарантійних внесків в ході торгів запропонували ціну нижчу за стартову. Проте, згідно з рішенням Дирекції, ПАТ «Укртранснафта» не може продавати нафту за ціною нижче стартової. Тож Дирекцією було прийнято рішення про проведення повторних торгів.

Задля залучення більшої кількості потенційних покупців виставлений на біржові торги об’єм нафти розділений на 4 лоти: три лоти по 2 тонни та один лот об’ємом 1,5 тонни.

Зазначимо, що виставлена на торги товарна нафта не входить до складу основних засобів ПАТ «Укртранснафта».

Варіант переробки товарної нафти був свідомо відкинутий керівництвом ПАТ у зв’язку з відсутністю можливості контролювати об’єктивність даних по виходу продукції та вартості переробки на недержавних нафтопереробних заводах.

У разі успішного продажу тестової партії нафти, Дирекція ПАТ «Укртранснафта» планує винести на розгляд Зборів акціонерів ПАТ питання про реалізацію більшого об’єму товарної нафти, яка не використовується для потреб підприємства. Дана операція також потребуватиме погодження Наглядовою радою НАК «Нафтогаз України».

З біржовим бюлетенем торгів можна ознайомитись за посиланням: